Interim manager met Power-BI kennis

Management rapportages nodig!

Je bent Directeur of Manager en verantwoordelijk voor een organisatie (-onderdeel). Meer en meer merk je dat je beslissingen afhangen van cijfers. Cijfers die betrouwbaar moeten zijn, maar vooral ook duidelijk en snel toegankelijk. Zeker, jouw financiële afdeling levert maandelijks cijfers aan, maar die vertellen je niet altijd wat je wilt weten. En meestal komen ze te laat…

Jouw behoefte aan managementinformatie is logisch. Je wilt weten hoe de vlag erbij hangt en hebt cijfers nodig om strategische keuzes te kunnen maken. Je gaat in gesprek met jouw controller, accountant of boekhouder. Je vertelt welke informatie je nodig hebt. Als het goed is komt jouw financiële goeroe met een aantal aanvullende vragen, wensen en opmerkingen. Vervolgens gaat hij of zij nadenken over de manier waarop deze informatie inzichtelijk kan worden gemaakt. Hiermee bepalen jullie samen de blauwdruk van een management rapportage.

Excel of een Reporting Tool?

Meestal is het inzetten van Microsoft Excel de eerste stap bij het maken van een management rapportage. Excel is goedkoop, bekend en relatief eenvoudig in gebruik. Maar Excel kent ook grote risico’s, waarvan de foutgevoeligheid de grootste is. Het onderhouden van grote Excel sheets is bovendien een tijdrovende en vaak ingewikkelde klus.

Daarom is er in de afgelopen jaren een wildgroei ontstaan aan allerlei rapportage tools, die een oplossing beloven voor dit probleem. Het nadeel van deze tools is dat ze vaak veel geld kosten in aanschaf en inrichting, ingewikkeld zijn in gebruik, en vaak toch niet zo goed communiceren met andere IT-tools zoals een boekhoudpakket, een projectenmodule of een ERP-systeem.

De oplossing: Power-BI!

Microsoft heeft een paar jaar geleden een nieuwe tool gelanceerd: Power-BI. Een prachtige, laagdrempelige, ‘fool-proof’ reporting tool dat relatief eenvoudig in te richten en te gebruiken is en dat uitstekend raad weet met databases van de meest uiteenlopende bronnen en formaten. En niet alleen voor financiële data maar ook voor informatie over bijvoorbeeld projecten, productie, verkopen, personele data, etc.. Microsoft Power-BI gaat voorbij aan de meeste nadelen van zowel Excel als gerenommeerde reporting tools en is daarmee in de meeste gevallen een uitstekende keuze.

Waar vind je de juiste kandidaat om Power-Bi te implementeren?

Vaak is jouw financiële man of vrouw een drukbezet mens, die van deadline naar deadline gaat. In dat geval is een nieuwe management rapportage bedenken en inrichten niet iets wat je er ‘even bij doet’. De oplossing ligt voor de hand: door het inhuren van een Power-BI expert is deze klus in enkele maanden gerealiseerd en kunnen jullie er mee verder. Maarten van de Sande beschikt over een netwerk van specialisten met diepgaande Power-BI kennis, gecombineerd met kennis van finance en kennis van organisatieprocessen!

Wat kost dat?

Eigenlijk is het niet relevant wat iets kost, belangrijker is wat het oplevert. En als het meer oplevert dan dat het kost, dan is het logisch om te doen. Het niet, of niet tijdig beschikbaar hebben van informatie leidt vaak tot verkeerde of te late beslissingen. Dat kost geld, soms veel geld, dat begrijpt iedereen. Door een adequate management informatie in te richten in Power-Bi voorkom je dat. De investering van 3 of 6 maanden inhuur van een interim manager met Power-BI kennis verdien je daarmee snel terug.

Maarten werving en selectie

Power-BI experts

Maarten van de Sande beschikt over een actueel, landelijk netwerk van Power-BI specialisten. Interim managers met een gezonde financieel-economische achtergrond en met diepgaande kennis van de werking van Power-BI. Zij zijn in staat om samen met jou (en jouw controller of accountant) een blauwdruk te maken van de gewenste rapportage(s), en ook om die in korte tijd op een structurele wijze in te richten en op te stellen.

Kortom, als je nieuwe Management Rapportages nodig hebt, dan is Power-BI een uitstekende keuze. Maarten van de Sande voorziet je in korte tijd van een Interim Manager met goede Power-BI kennis.

Lees ook mijn blog: “Waaraan herken je een goede interim manager”