Waaraan herken je een goede interim manager?

Weinig mensen weten dat de term ‘interim manager’ in Nederland is ontstaan, eind jaren 70. Sindsdien hebben we ook de crisismanager, de verandermanager, de projectmanager en de invalmanager leren kennen.

Inmiddels is de markt van interim management in Nederland volwassen en kent ons land enkele tienduizenden interim managers. Voor opdrachtgevers, die slechts één of enkele keren een interim manager in hoeven te schakelen, valt het dan ook niet mee om uit die grote groep de beste kandidaat te selecteren voor een interim opdracht. Want waaraan herken je een goede interim manager?

Zelfstandig ondernemer

Verreweg de meeste interim managers werken als zzp’er en zijn dus zelfstandig ondernemer.
Helaas is er een groep interimmers die uit noodzaak of uit praktische overweging interimmer is geworden, vaak na een gedwongen ontslag. Zij zouden eigenlijk veel liever een vaste baan hebben en gedragen zich onbewust ook vaak als medewerker.
Gelukkig zijn de meeste interim managers op eigen initiatief interimmer geworden, met als doel om organisaties verder te helpen met hun eigen specialisme. Zij zijn ondernemend en blijven altijd – tot op zekere hoogte – buitenstaanders en daardoor onafhankelijk en onpartijdig. Dát zijn de interim managers waar je zaken mee wilt doen!

  • Goede interim manager

De juiste eigenschappen

Een interim manager moet een ondernemende instelling hebben, goed tegen stressvolle situaties kunnen, over een grote organisatiesensitiviteit beschikken, doelgericht zijn, duidelijk kunnen communiceren, flexibel zijn in planning en uitvoering, snel een juiste inschatting kunnen maken van bepaalde situaties en snel tot de noodzakelijke actie(s) komen. De combinatie van al deze eigenschappen is niet eenvoudig te vinden. Snelheid en kwaliteit staan vaak op gespannen voet met elkaar, net zoals bijvoorbeeld organisatiesensitiviteit en duidelijke communicatie. Een uitgebreid gedragsgericht interview of assessment kan helpen om inzichtelijk te maken of de interim manager over deze eigenschappen beschikt.

Het beste resultaat

Een goede interim manager is overgekwalificeerd voor de opdracht die hij of zij krijgt. Dat blijkt uit opdrachten die de interim manager in het verleden met succes heeft uitgevoerd. Interim managers hebben doorgaans een lang CV en goede, verifieerbare referenties.

Het inhuren van een overgekwalificeerde interim manager heeft twee voordelen. Ten eerste krijg je als opdrachtgever meer zekerheid over het welslagen van de opdracht en daarnaast zal de interim manager tijd en aandacht overhouden voor andere zaken in de organisatie die opvallen, verbetering of aanpassing behoeven.

De juiste prijs van een interim manager

Een interim manager is meestal niet goedkoop. Maar als het goed is, levert de interim manager uiteindelijk meer op dan hij of zij kost. Een goede interim manager bespaart namelijk op andere kosten of genereert extra inkomsten. Als je dat op voorhand inzichtelijk kunt maken, is de beslissing om een dure interimmer in te huren vaak snel gemaakt.

Conclusie waaraan herken je een goede interim manager

Op de vraag: “Waaraan herken je een goede interim manager?” is het antwoord dat goede interim managers zelfstandig ondernemers zijn, gezegend zijn met veel kwaliteiten en een succesvolle carrière op hun CV hebben staan. De kosten voor een interim manager verdienen zichzelf aantoonbaar terug.

Maarten - Recruiter en Headhunter

Heb je vragen over interim management?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over het inhuren van een interim manager op het gebied van Finance, HR of Sales? Neem dan gerust contact op met Maarten van de Sande. Als ik je kan helpen, doe ik dat graag! Bel 06 – 2085 1567 of mail naar contact@maartenvandesande.com.