Nergens is het beter dan thuis

Zo. Het is vakantie. De laptop dicht, de afwezigheidsmelding aan. Even rust, even geen wekker ’s ochtends, even wat meer tijd en aandacht voor de mensen om mij heen. Tijd over voor een goed boek, ik heb er alweer een paar liggen. En dit jaar geen vakantiereis trouwens, die is geannuleerd. We blijven thuis.

  • Zomervakantie 2020

Ik vind het prima zo

Ontbijtje in de tuin, verse broodjes van de supermarkt. We hebben wat bezoekjes gepland aan vrienden en familie. En dagjes weg, lekker naar buiten, Nederland is zo mooi! Ik wil ook lekker gaan fietsen, mooie tochten maken. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, en anders gaan we het binnen wel gezellig maken. Komt goed! Lekker thuis.

Ik ben trouwens al maandenlang veel thuis. Aan het werk dus. Thuiswerken, alles is er al over gezegd en geschreven afgelopen tijd. Geen reistijd, geen files, de beste koffie, lekker muziekje erbij. Mede dankzij het thuiswerken hebben ‘we’ Corona onder controle gekregen. Online interviews zijn ineens niet meer weg te denken uit mijn selectieproces. Ik heb er zelfs een blog over geschreven. Wie had dat gedacht een half jaar geleden? Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend. Werken vanuit thuis.

De afgelopen maanden

Afgelopen periode was heftig voor velen. Direct of indirect heeft bijna iedereen wel te maken gehad met Corona. Er waren ingrijpende maatregelen nodig die diep ingrepen in ons leven. Velen verloren dierbaren of werden zelf ziek. Gelukkig wonen we in een land als Nederland, met goede zorg en veel faciliteiten. Maar hoe goed de zorg ook is, iedere patiënt ligt toch het liefst in zijn eigen bed. Thuis.

Gelukkig ben ik niet ziek geworden, is mijn business doorgegaan en heb ik in de afgelopen maanden 10 vacatures succesvol ingevuld. Zowel voor vaste functies als voor interim. Ik heb er nieuwe klanten bij. Ik heb meer dan 100 kandidaten uitgebreid, persoonlijk gesproken. En waar ik vooral ook trots op ben, ik heb voor een flink aantal mensen echt het verschil kunnen maken. Met organisatieadvies, met carrièreadvies of met sollicitatieadvies. Want als je geen baan kunt vinden, als je en het gevoel hebt dat niemand op je zit te wachten, dan is het niet meer zo leuk thuis.

Thuis

Ik gun iedereen een echt thuis. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je jezelf lekker voelt. En veilig. Thuis, waar je woont, eet, slaapt, liefhebt, werkt en zelfs dus ook vakantie viert. We staan er vaak niet bij stil, maar een écht thuis hebben is iets om dankbaar voor te zijn. Ik ben er in ieder geval dankbaar voor dat ik echt kan zeggen: nergens is het beter dan thuis.

Maarten - Recruiter en Headhunter

Wil je reageren op het bovenstaande artikel?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen, over recruitment of iets anders, neem dan gerust contact op met Maarten van de Sande. Als ik je kan helpen doe ik dat graag! Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat ik vanwege vakantie wat later reageer dan gebruikelijk.

Bel of app naar 06 – 2085 1567 of mail naar contact@maartenvandesande.com.