Een nieuwe manager aannemen? Nu is hét moment!

Afgelopen jaren gingen lekker, je bedrijf groeide en het rendement was goed. Ook de start van 2020 zag er veelbelovend uit. Je maakte stappen en had de boel onder controle. Totdat de coronacrisis alles veranderde. Ineens heb je het niet meer in de hand. Wat nu?

Tijd van coronacrisis

Op dit moment is het zaak om snel orde op zaken te stellen. We proberen zoveel mogelijk op afstand werken en gebruik te maken van de steunmaatregelen van de overheid. Kortom, nu is het tijd om te overleven. Zeker omdat er voor velen ook de zorg voor kinderen, ouders of anderen bij komt.

Maar stilstand is achteruitgang en ook al legt de coronacrisis je bedrijf stil en zet het de wereld op zijn kop, je moet toch verder kijken. Er komt namelijk een moment dat we met zijn allen weer aan de slag gaan. In een wereld die er ongetwijfeld anders uitziet dan ‘voor Corona’. Daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Maak nu al een actieplan om op een goede wijze te kunnen schakelen. Je bedrijfscontinuïteit hangt er mogelijk van af.

  • manager aannemen

Actieplan voor continuïteit

Daarom is het verstandig om nú te bedenken of je de juiste mensen om je heen hebt. Mensen die je kunnen helpen bij het opstellen van zo’n actieplan en liefst ook bij het realiseren daarvan. Heb je wel de juiste managers in je MT? Heb je voldoende flexibiliteit in je team? En in je business model?

Een nieuwe Commercieel Manager, Financieel Manager of HR Manager kan je helpen om de juiste stappen te maken. Ondanks (of vanwege…) de huidige situatie zijn en komen er behoorlijk wat goede kandidaten beschikbaar. Maar voordat je iemand aan gaat nemen, heb je nog veel vragen:

  • Hoe bepaal je jouw behoefte? Wat heb je nu nodig en in de nabije toekomst? Wordt het dan vast of toch interim? En met welke kennis en ervaring?
  • Hoe kom je met kandidaten in contact? Hoe krijg je mensen in beweging? Wat heb je te bieden?
  • Hoe kun je de selectieprocedure vorm geven? Alles online of toch een persoonlijk gesprek? En hoe gaan assessments dezer dagen?
  • Hoe ga je iemand inwerken? Dat kan toch niet allemaal online of met 1,5 meter afstand?

Mijn advies, schakel nu

Al jouw vragen zijn relevant en niet gemakkelijk te beantwoorden. Haal er iemand bij met kennis van zaken. Van de arbeidsmarkt, maar ook van ondernemen. Bij voorkeur iemand met verstand van jouw markt. Maar ook met een breed gezichtsveld, want deze crisis biedt zeker kansen.

Heb je hulp nodig? Ik kan je helpen bij de werving & selectie van de juiste manager voor jouw MT team.

Strategie voor ná corona

Mijn advies is om, juist nu, slimme mensen te zoeken en toe te voegen aan je management team, voor ná de coronacrisis. Als je die in deze periode gaat zoeken, ben je op tijd om actie te ondernemen als het weer kan. Dan sta je klaar om snel weer de volgende stappen te maken met je bedrijf. Zodat je zo mogelijk snel weer up and running bent. Als je over 3 maanden gaat zoeken, dan loop je achter de feiten aan en is de concurrentie je ongetwijfeld net een stap voor geweest.

Maarten - Recruiter en Headhunter

Heb je vragen over recruitment?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over het vinden van een nieuwe manager via werving en selectie of interim management? Neem dan gerust contact op met Maarten van de Sande. Als ik je kan helpen doe ik dat graag! Bel 06 – 2085 1567 of mail naar contact@maartenvandesande.com.