Een werving en selectie bureau in Oss? 

Al meer dan 18 jaar ben ik succesvol in het vak werving en selectie. Als Recruiter en Headhunter ben ik dagelijks bezig om goede kandidaten te werven en te selecteren voor vacatures bij mijn opdrachtgevers. In mijn geval gaat het dan om werving en selectie in Finance, HR, Sales en Management.

Ik ben met mijn kantoor gevestigd in Oss. Vaak wordt mij gevraagd of ik lokaal of regionaal werk? De gedachte die mensen hebben is dat het waarschijnlijk handig is om lokaal of regionaal te werken, omdat je dichtbij huis veel mensen kent.

Mijn antwoord is dat dat voor mij niks uitmaakt. Ik werk landelijk, en soms zelfs buiten de landsgrenzen. In dit blog leg ik uit hoe dat komt.

  • Werving en selectie bureau in Oss

Communicatie is veranderd

In de afgelopen jaren is de wereld enorm veranderd. Tegenwoordig zijn we meer en meer gewend geraakt aan communicatie over grotere afstanden. Communicatie gaat veelal via de PC of de telefoon, daarbij geholpen door handige toepassingen zoals WhatsApp of Teams.

Ik communiceer dan ook net zo snel, makkelijk en vaak met een potentiële kandidaat in Den Helder, Groningen of Maastricht, als met een kandidaat die bij mij om de hoek woont. Datzelfde geldt voor de communicatie met mijn klanten.

Werving en Selectie is ook veranderd

Ook mijn vak is in de afgelopen jaren sterk veranderd. 15 jaar geleden plaatste ik een vacature-advertentie (werving) en kon ik vervolgens de beste kandidaten uitkiezen (selectie). Deze kandidaten nodigde ik dan uit voor een selectiegesprek, bij mij op kantoor of op locatie. In verband met reistijd was het zeker handig om zoveel mogelijk regionaal te werken.

Tegenwoordig ga ik proactief aan de slag om kandidaten te identificeren, te benaderen, te enthousiasmeren en voor te selecteren. Het is veel meer “Vind en Selectie” geworden. Dit proces verloopt grotendeels digitaal en via de telefoon. Selectiegesprekken voer ik ook digitaal, meestal via MS Teams. Hierbij maakt het dus niet uit waar ik mij bevind ten opzichte van mijn kandidaten. Zie ook mijn blog over “Sollicitatiegesprekken via de webcam“.

Specialisme is cruciaal

Je kunt niet overal verstand van hebben. Het is in elk vakgebied belangrijk om te kiezen. Om datgene te doen waar je écht goed in bent. Dat geldt ook voor recruitment. Het vinden en selecteren van een storingsmonteur voor een groot energiebedrijf is wezenlijk anders dan het vinden en selecteren van een Controller voor een MKB-onderneming. Het vraagt om andere kennis en andere vaardigheden.

Ik heb opleiding en werkervaring in de vakgebieden waarin ik bemiddel: Finance, HR, Sales en Management. Deze functies vallen dan ook onder mijn specialismen. Ik ken het jargon en begrijp de uitdagingen en de (on)mogelijkheden in dergelijke functies. Bovendien werk ik uitsluitend voor organisaties die ik begrijp, die bij mij passen, en waar ik me thuis voel. Dat vind ik veel belangrijker dan waar ze gevestigd zijn.

Netwerk blijft belangrijk

Een goed en actueel netwerk van kandidaten blijft belangrijk om snel te kunnen schakelen. Specialisme maakt, dat je hier gericht aan kunt bouwen. In mijn geval is dat dus een netwerk van hoogopgeleide professionals en managers, in Finance, HR, Sales en Management, in Nederland en Denemarken.

Dit zijn kandidaten die ik snel kan bereiken, die mogelijk zelf in de markt zijn voor een nieuwe baan of interim opdracht, of die mij goed kennen en mij daarom in contact willen brengen met interessante kandidaten in hun netwerk. En ook hierbij geldt, dat het offline netwerken (bij seminars of netwerkclubs bijvoorbeeld) voor een aanzienlijk deel is vervangen door online netwerken. En dat kan dus plaats- en tijdonafhankelijk.

Er gaat niks boven Oss

Voor mijn werk hoef ik dus niet te verhuizen. Ik kan vanuit mijn kantoor net zo makkelijk een vacature invullen in Oss als in Rotterdam, Apeldoorn of Esbjerg. Om maar eens wat interessante plaatsen te noemen.

De afgelopen 18 jaar heb ik dat ook aangetoond. Mijn klanten zijn zonder meer tevreden over mijn werk. Ik heb de beste kandidaten geleverd voor hun vacatures. In Den Haag, Loenen, Oploo, Skanderborg, Amsterdam en Malmö. En ook in Oss!

Maar ik woon al heel mijn leven in Oss, met uitzondering van mijn studiejaar in Denemarken. Het is hier prettig wonen en werken. Ik heb er mijn sociale leven en veel dierbare herinneringen. We hebben in Oss een mooi theater, een gezellig centrum en nog heel veel meer.

Dus bent u op zoek naar een werving en selectie bureau in Oss? Dan bent u bij mij op het juiste adres. Voor mij gaat er niets boven Oss. En bent u op zoek naar een Headhunter met verstand van Finance, HR of Sales. Ook dan kan ik u helpen!

Maarten - Recruiter en Headhunter

Heb je vragen over werving en selectie?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over werving en selectie? Neem dan gerust contact op met Maarten van de Sande. Als ik je kan helpen doe ik dat graag! Bel 06 – 2085 1567 of mail naar contact@maartenvandesande.com.