Waarom kiezen klanten voor Maarten van de Sande als Headhunter?

Het is een vraag die vrijwel altijd terugkomt in de gesprekken die ik voer met potentiële klanten. “Er zijn zoveel Headhunters, waarom moeten wij zaken doen met jou, Maarten?” Op zich een goede vraag natuurlijk, bijzonder relevant ook.

Om vanaf nu in alle volgende verkoopgesprekken tijd te besparen (die we dan aan andere onderwerpen kunnen besteden) schrijf ik het gewoon eens een keer op. Wel zo handig!

  • Headhunter kies Maarten van de Sande

Headhunting vanuit specialisme

Ik ben opgeleid als accountant, controller en P&O-er, en heb ruim 12 jaar in deze vakgebieden gewerkt. Sindsdien werk ik – inmiddels al bijna 16 jaar – als Recruiter en Headhunter, zo’n beetje het meest commerciële vak ter wereld. En ik heb in al mijn jaren diverse malen afdelingen en bedrijven aangestuurd en weet daarom ook echt wel het één en ander van managen en leidinggeven.

Ik heb dus ervaring in Finance, HRM, Sales en Management. Deze functies ken ik en begrijp ik, uit eigen ervaring. Daarom ben ik écht beter in het zoeken en selecteren van mogelijke kandidaten voor vacatures in mijn eigen specialismen. Ik was zelf misschien niet altijd de beste financial, HRM-er of manager, maar weet wél wat belangrijk is in deze specialismen.

Headhunting vanuit oprechte interesse

Ik vind mensen ontzettend interessant. Iedereen heeft een verhaal, doet dingen, maakt keuzes, vergaart bagage en loopt littekens op. Met kandidaten, maar ook met opdrachtgevers, heb ik vaak spontane en open gesprekken, en juist die persoonlijke benadering levert mij veel op: plezier in mijn werk, inzicht in mensen en een krachtig netwerk.

Kandidaten probeer ik vaak wat mee te geven uit een gesprek of procedure. Ik wil ze graag verder helpen in hun carrière, of een spiegel voorhouden. En voor klanten word ik vaak een verlengstuk of onderdeel van de organisatie, een klankbord en adviseur. Door deze aanpak heb ik inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd, die net als ik een duurzame relatie waarderen.

Headhunting met integriteit

Op elk moment van de procedure mogen klanten én kandidaten van mij een eerlijke en open benadering verwachten. Ik behandel mensen zoals ik zelf ook behandeld wil worden: respectvol, transparant, eerlijk, kritisch. Ik ben bovendien altijd realistisch: ook als iets níet kan zal ik dat zeggen.

Ik houd bovendien op elk moment in het proces het einddoel van iedereen voor ogen. Als de keuzes van de opdrachtgever of van de kandidaat niet optimaal zijn, omdat ze niet overeenkomen met hun doelen, zal ik dat melden. Als er twijfel is spreek ik die uit, en onderzoek ik hoe we die twijfel weg kunnen nemen. Ook al betekent dat extra werk voor mij of vertraging in het proces.

Mijn klanten zijn blij met mij

Niks werkt beter dan een aanbeveling van een ander. Mijn  opdrachtgevers ervaren hun samenwerking met mij als zeer positief! Lees hun referenties maar eens na!

Dus als je hulp nodig hebt van een specialistische, oprecht geïnteresseerde en integere Headhunter, dan weet je nu bij wie je moet zijn. Bel of mail me gerust, ik kom graag met je in contact en help je graag verder. “The proof of the pudding is in the eating” zeggen de Engelsen. En zo is het!

Maarten - Recruiter en Headhunter

Heb je vragen over Headhunting?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over de manier waarop ik Headhunt? Neem dan gerust contact op met Maarten van de Sande. Als ik je kan helpen doe ik dat graag! Bel 06 – 2085 1567 of mail naar contact@maartenvandesande.com.